1962. június archívum

PostHeaderIcon Mennyeiek üzeneti Kindelmann Erzsébet által

A magányos éjben szíveket keresek

1962. június 2. – Szombat

A szentmisén szentségkitétel. Elővettem imádságos könyvemet (Kis zsolozsma). Eközben az édes Üdvözítő így szólt:
“Tedd el imádságos könyvedet, és beszélgessünk!”

Nagy meghatottság vett erőt rajtam, mert szeretettel teljes szavai kegyelmekkel árasztották el lelkemet. A Szent Szűzhöz folyamodtam:
Anyám, ó jöjj, segíts hálát adni Szent Fiadnak, mert a felém tóduló kegyelmeit alig bírom elviselni. Ajkamra nem jön szó. Mi módon adjak hálát Neki?

“Bűneidnek mélységes bánatával válaszolj Szent Fiamnak!”

És a Szent Szűz szavai mélységes bűnbánatra indították lelkemet. Szemem megtelt könnyel. Így telt el az idő szentáldozásig. A harmóniumon a ” Templom csendes mélyén…” csendült fel. Ez még csak fokozta az Iránta érzett gyengédségemet. Ez az én kedvenc énekem. Már hónapok óta nem hallottam, és most már negyedik napja mindennap felcsendül. De ilyen mélyen még nem hatott meg, mint ma. Annyira, hogy végigfolyt a könny az arcomon. Nem tudtam még a szentáldozásnál sem visszatartani. Mikor visszatérdeltem a helyemre, a Vele való egyesülésért hálámat szerettem volna kifejezni. Ő nem engedett szóhoz jutni. Ő kezdett el nekem áradozni!

“Kis leánytestvérkém! Milyen boldog vagyok, hogy ilyen szívbe térhetek, mely minden erőfeszítésével az Én szeretetemre törekszik!”

És a néhány nap óta lelki szárazságban sínylődő lelkemet úgy elárasztotta termékeny kegyelmével, hogy egészen megsemmisültem nyomorúságom tudatában. Ő tovább is beszélt hozzám:
“Szép volt az ének? Én játszottam ma el a harmóniumon. Ez a mi kedvenc énekünk. Neked akartam kedveskedni, amiért a templom csendes mélyét, ahol Én lakozom, annyira szereted.”

Június 2-án a virrasztó órára az édes Üdvözítő ébresztett fel e szavakkal:
“A magányos éjben szíveket keresek.”

Ne vegye rossz néven az, ki valaha soraimat olvassa, hogy ismét csak azt kell írnom, hogy könnyeim megeredtek. Ennyi gyöngédség és figyelmesség, amit Ő felém, gyakorol, könnyel telíti szememet. Majd így szólt:
“Mivel ez neked is tetszik, ezután, ha Én ébresztelek, ez lesz a jelszó: A magányos éjben szíveket keresek.”

És szavaiból kiéreztem, hogy az Ő örök gondolata a szívek keresése.

1962. június 3-án

Ma hajnalban, mikor a második virrasztó órát is befejeztem, az Üdvözítő kérően szólt hozzám:
“Leánykám, szenvedj Velem! Érezz Velem. Enyhítsd fájdalmamat!”

S lelki szemem elé olyan látomást bocsátott, hogy szívem majd megszakadt. A szörnyű látvány nemcsak lelki fájdalmat, hanem néhány percig tartó fuldoklást is okozott.

1962. június 4-én

Negyven órás szentségimádás volt. Már délután felmentem a máriaremetei kegytemplomba, hogy az éjszakai szentségimádásra lelkemet előkészítsem. A nagy tömeg áhítata jó hatást tett lelkemre. Egy órai ott tartózkodás után lelkem kissé megpihent a délelőtti szétszórtság után. Örült a lelkem, hogy most Őt a nagy tömeg engeszteli és imádja. Az Úr Jézus csak ennyit szólt:
“Szánom a sereget!”

Az éjféli szentségimádáson vagy kétszázan lehettünk. Éjfél után két óráig még csak ment a szentségi virrasztás, de utána már csak az álommal való küszködéssel telt el az idő. Közben én is levegőre mentem, hogy az álmosság kissé elhagyjon. Visszamenet körülnéztem, és láttam, hogy csak alig néhány ember van ébren. Én sem tudtam leküzdeni a reám nehezedő álmosságot. Megkértem az édes Üdvözítőt, vegye küszködésemet is úgy, mintha imádnám Őt, és azok helyett is, akik talán elfelejtettek Tőle bocsánatot kérni.


Keresem az(oka)t a rendelete(ke)t mellyel elvették a templomok közvetlen környezetét a plébániáktól, hogy ily módon szabadkőműves tereket varázsoljanak és elszívják az emberek pozítív energiáját!!!
Kategória
Uram, vágyom erre a tisztességre és a drága kiváltságra. Ha élvezhetem ezt, a mennyet a földön érzem majd. Tégy engem minden dolgomban igazzá, hogy ma, holnap és mindennap színed előtt maradhassak, mert szeretném nevedet mindörökké magasztalni.Map"Hűséged végtelen, Atyám nagy Isten, Elhat a mélybe az egek fölé, Irgalmad nem fogy a múló idővel, Ki voltál az maradsz mindörökké. Hűséged végtelen, hűséged végtelen, Mindennap új áldás árad reám. Hiányom pótolod hatalmas kézzel, Hűséged végtelen, Uram hozzám!"
Az élet mindig azt adja vissza neked, amit te kifelé nyújtasz! Az élet tükröt tart cselekedeteidnek. Ha több szeretetre vágysz, adj több szeretetet! Ha megértésre vágysz, te is érts meg és tisztelj másokat! Ha azt akarod, hogy az emberek türelmesek és tisztelettudóak legyenek veled, te is légy türelmes és mutass tiszteletet! A természet eme törvénye életünk minden területére érvényes. Az élet mindig azt adja vissza neked, amit te másoknak nyújtasz! Az élet nem véletlenek sorozata, hanem tetteidet tükrözi...Free counters!
Megelégedni az élettel
Gondolj arra, hogy meztelenül jöttél erre a világra és meztelenül térsz belőle vissza. Vendég vagy ezen a földön. Csak az a Tied, amit a bőröd alatt hoztál és elviszel. Gazdag, aki egészséges. Aki erős. Aki nem szorul másra. Aki föl tudja vágni a fáját, meg tudja főzni ételét, meg tudja vetni ágyát és jól alszik benne. Aki dolgozni tud, hogy legyen mit egyék, legyen ruhája, cipője és egy szobája, amit otthonának érez. Fája, amit fölapríthasson. Aki el tudja tartani a családját, étellel, ruhával, cipővel, s mindezt maga szerzi meg: az gazdag. Örvendhet a napfénynek, a víznek, a szélnek, a virágoknak, örvendhet a családjának, a gyermekeinek és annak, hogy az ember él. Ha van öröme az életben: gazdag. Ha nincsen öröme benne: szegény. Tanulj meg tehát örvendeni. És ismerd meg a vagyonodat, amit a bőröd alatt hordasz. Élj vele és általa, és főképpen: tanulj meg örvendeni! Vendég vagy a világban és ez a világ szép vendégfogadó. Van napsugara, vize, pillangója, madara. Van virága, rengeteg sok. Tanulj meg örvendeni nekik. Igyekezz törődni velük. Azzal, ami még a világ szépségéből csodálatosképpen megmaradt, az emberiség minden pusztításai mellett is. Nem győzöm eleget mondani: tanulj meg örvendeni. Annak, hogy élsz. S mert élsz: gazdag lehetsz. (Wass Albert)
HonlaprendszerüNK

2010. december 17-e óta szerkeszthetetlenek:

2013. február 26-a óta szerkeszthetetlenek:

2015. január 22-e óta szerkeszthetlenek:

Jézus az Emberiséghez
Legutóbbi hozzászólások
  1962. június
  h k s c p s v
  « máj   aug »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930